Muuttolinnut ovat vielä etelän mailla, mutta Italiasta on kantautunut tuulten mukana huolestuttavia uutisia.

Maanmainio poliitikko Silvio Berlusconi on intoutunut kehumaan maannaistensa poikkeuksellista kauneutta. Hänen mukaansa italialaisnaiset tarvitsisivat sotilassaattueet, jotta välttyisivät raiskauksilta. Tämän toteamuksensa Berlusconi on ajoittanut hetkeen, jollloin Italiassa kohistaan valtakunnassa jo tapahtuneista raiskauksista. Maassa oli ehdotettu, että 30000 sotilasta sijoitettaisiin kaduille turvaamaan järjestys.

Berlusconin kommentti voi tietyllä tavalla tulkittuna ollakin kohteliaisuus. Kukapa nainen ei haluaisi kävellä kadulla sotilassaattueessa, sehän olisi mitä suurin huomionosoitus naisellista kauneutta kohtaan.  Tosin kaduilla voisi tulla aika ahdasta. Maassa olisi varmaankin kiellettävä pysäköinti katujen varteen, jotta sotilassaattueille jäisi riittävästi tilaa. Tämä kaikki muistuttaisi erityisesti siitä, miten huikean vaarallinen kaunis nainen on: miehethän menevät kauniin naisen nähdessään sekaisin ja rupeavat välittömästi raiskaamaan. Vaikka tätähän naiset nimenomaan haluavat, kun laittautuvat niin kauniiksi.

Onkohan Berlusconin joukoissa otettu huomioon myös seuraukset, mitä 30000 miehen vetelehtimisestä kaduilla voisi koitua. Vetelehtimiseksi se menisi, koska tuskin niin suurelle määrälle sotilaita riittäisi raiskauksia estettäväksi, ainakaan yötä päivää. Eikö tuossa ratkaisussa piilisi vaara, että kauniiden naisten katseluun ja vahtimiseen turhautuneet sotilaat ryhtyisivät itse ahdistelemaan suojattejaan? Miten Berlusconi ratkaisisi sen ongelman?